RSS

Halpalentoyhtiöt luovat haasteita Euroopassa

Thu, Apr 29, 2010

Lennot: Finnair, Uutiset

Muiden perinteisten lentoyhtiöiden tapaan kannattavuusvaikeuksissa kamppaileva Finnair pohtii nykyisin ilmaisten palveluidensa muuttamista maksullisiksi.

Tammikuussa Euroopan lentojen turistiluokan alkoholitarjoilu muutettiin maksulliseksi ja yhtiö kertoi pohtivansa ruumaan menevien matkatavaroiden muuttamista maksullisiksi.

Finnairin mukaan syynä mahdollisiin muutoksiin ovat halpalentoyhtiöt, jotka ovat laskeneet lentolippujensa hintoja karsimalla palveluita ja tekemällä niistä maksullisia.

Lentoyhtiölle tärkeät Aasian lennot eivät kuitenkaan ole kärsineet ilmiöstä toistaiseksi.

”Jos katsotaan kaukoreittejä, siellä tällaiset käytännöt eivät ole päässeet näkymään”, kertoi Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa Vantaalla.

Vehviläinen uskoo, että kaukolennoilla hyvä tuote on jatkossakin tärkeä ja tilanne tulee pysymään ennallaan tulevaisuudessa.

Aasian lennot ovat tuoneet Finnairiin 4000 uutta työpaikkaa ja yhtiön tavoitteena on lisätä työpaikkojen määrä 8000 vuoteen 2015 mennessä.

Toimitusjohtajan mukaan halpalentoyhtiöiden alalle tuoma kilpailu näkyy eniten lyhyillä Euroopan lennoilla.

”On selvää, että näissä kahden pisteen välisissä lennoissa halpalentoyhtiöt asettavat meille kilpailustandardin, jota vastaan joudumme peilaamaan oman toimintamme tehokkuutta, hinnoittelua ja tuotetta” sanoi Vehviläinen.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.