RSS

Helsinki nousi kolmanneksi suosituimmaksi viikonloppumatkakohteeksi

Wed, Dec 4, 2013

Lennot, Lentoliput, Lentoyhtiöt, Uutiset

Itsenäisyyspäivän viikonlopp

——————————————————————————————————–

Helsinki nousi yllättäen suomalaisten kolmanneksi suosituimmaksi matkakohteeksi tulevana itsenäisyyspäivän viikonloppuna, kertoo Halvatlennot.fi -hakukonepalvelun keräämä tilasto. Ykköspaikalla pysyi kestosuosikki Berliini ja toisella sijalla Lontoo.

Entistä useampi suomalainen matkustaa Helsinkiin viettämään itsenäisyyspäivän viikonloppua. Halvatlennot.fi (http://www.halvatlennot.fi) -verkkopalvelun teettämässä tutkimuksessa Helsinki nousi suosikkikohteiden kolmannelle tilalle jättäen taakseen mm. Tukholman.

Viime vuoteen nähden tuleva viikonloppu on selvästi vilkkaampi kaupunkiloman ajankohta, sillä sen kokonaissuosio nousi runsaat 21 prosenttia. Lähes kaksi kolmannesta matkahauista Suomessa suuntautui Helsinkiin. Nousua viimevuotiseen oli lähes kahdeksan prosenttia.

Berliini ja Lontoo säilyttivät kärkipaikkansa suosituimpina matkakohteina. Helsinki, Tukholma ja viidennelle sijalle kivunnut Praha kuitenkin nostivat asemiaan viime vuoteen verrattuna. Helsinki nousi yhden, Praha kaksi ja Tukholma peräti viisi pykälää.

Suurimman loikan teki Saksan Frankfurt, joka nousi 23. sijalta kymmenenneksi. Toinen Saksan kestosuosikkikohde München sen sijaan tippui kolme sijaa jääden nyt kuudenneksi suosituimmaksi kohteeksi. Kotimaan matkakohteista suosituimmat ovat Helsingin jälkeen Oulu, Kittilä ja Rovaniemi.

Euroopan pääkaupungit ovat lyhyillä viikonloppumatkoilla suomalaisten suosimia matkakohteita. Peräti 80 prosenttia matkahauista suuntautuu niihin. Muutama prosentti matkaajista on myös valmis pidentämään lomaansa ja lähtemään kauemmas. Suosituimpia kohteita tässä kohtaa ovat Istanbul ja New York.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.