RSS

Uusi EU-asetus voimaan tällä viikolla

Mon, Apr 26, 2010

Uutiset

Matkustusoikeuden todentamista koskeva EU-asetus astuu voimaan torstaina 29. huhtikuuta kaikilla EU alueen lentokentillä.

Torstaista lähtien matkalippu tulee esittää turvatarkastuksessa ja matkustajia pyydetään varatumaan lentolipun esittämiseen.

Matkustusaikeen todentamiseen kelpaavat lentoliput ja e-lippujen tulosteet, tekstiviesteinä ja sähköposteina vastaanotetut varausvahvistukset kännykästä tai kannettavasta tietokoneesta näytettyinä, tarkastuskortti eli boarding pass sekä internetistä tulostetut tarkastuskortit ja tekstiviesteinä saadut tarkastuskortit kännykästä näytettyinä.

Uuden asetuksen myötä muuttuvat etenkin kotimaan- sekä Euroopan lennot, joilla matkustajat ovat tottuneet matkustamaan ilman erillisiä lentolippuja.

Helsinki-Vantaalla matkalippu, tarkastuskortti tai tekstiviesti esitetään lipuntarkastajalle, joka palvelee matkustajia ennen turvatarkastuksen jonotusalueelle menoa.

Hiljaisina aikoina matkalippu voidaan katsoa myös turvatarkastuslinjan alkupäässä.

Matkustusaie tarkastetaan kaikilta lähteviltä matkustajilta. Myös EU:n ulkopuolelta saapuvien ja jatkolennot ottavien vaihtomatkustajien liput tarkastetaan.

Matkustajia pyydetään huomioimaan, että matkalipun esittäminen turvatarkastuksessa ei korvaa lähtöselvitystä.
Voimassa oleva matkalippu on esitettävä paitsi turvatarkastuksessa edelleen myös lähtöportilla ennen koneeseen nousua ja mahdollisessa rajatarkastuksessa.

Uuden käytännön ei arvella hidastavan turvatarkastukseen siirtymistä, jos matkustajat varautuvat tilanteeseen ja pitävät matkalippunsa esillä.

Koska tieto uudesta EU-asetuksesta ei välttämättä tavoita kaikkia, matkustajia pyydetään ainakin toukokuussa saapumaan kentälle ajoissa.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.