RSS

Tuhkapilvi leviämässä jo Pohjois-Amerikkaan

Tue, Apr 20, 2010

Uutiset

Islannin tulivuoresta purkautuvan tuhka aiheuttama pilvi on levinnyt jo Pohjois-Amerikkaan, missä on jouduttu peruuttamaan ensimmäiset lennot.

Kanadalaiset lentoyhtiöt peruuttivat varotoimena maanantai-iltana yhdeksän kotimaan lentoa maan itärannikolla sijaitsevasta Newfoundlandin kaupungista.
Pilven ei uskota etenevän sisämaahan rannikolta.

Suomen ilmatila suljettiin täysin eilen kello 24, jolloin Tampere-Pirkkalan lentoasema meni kiinni. Ilmatila pidetään suljettuna tiistaihin kello 18 asti.

Euroopassa useat maat ovat avanneet ilmatilansa väliaikaisesti. Muun muassa Saksa, jonka ilmatila on suljettu tiistaihin kello 12 asti, on antanut lentoluvan Lufthansalle 50 lentoon, joiden tarkoituksena on tuoda kotiin 15 000 muille mantereille juuttunutta matkustajaa kotiin.

Halpalentoyhtiö Ryanair puolestaan on peruuttanut kaikki Pohjois-Eurooppaan ja sieltä suuntautuvat lentonsa keskiviikkoon 21. huhtikuuta asti.

Jo kuudetta päivää jatkuvat lentorajoitukset ovat aiheuttaneet maailmanlaajuisen kaaoksen. Matkustajia kehoitetaan olemaan yhteydessä ensisijaisesti omaan lentoyhtiöönsä koskien lentojen aikatauluja ja korvaavia kuljetuksia.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.