RSS

Helpotusta Euroopan lentokaaokseen

Mon, Apr 19, 2010

Uutiset

Eilen sunnuntaina Euroopan lentokaaos oli pahimmillaan, vain 15 prosenttia aikataulunmukaisista lennoista pystyttiin lentämään.

Tänään maanataina tilanne näyttää helpottuvan osittain, sillä arviolta puolet suunnitelluista lennoista pystytään lentämään.

EU:n liikenneministerit pitivät videoneuvottelun myöhään sunnuntai-iltana, jossa pohdittiin lentorajoitusten mahdollista purkamista.

Useat lentoyhtiöt pitävät rajoituksia ylimitoitettuina ja muun muassa Lufthansa ja British Airways ovat suorittaneet koelentoja ilman matkustajia tuhkapilven aiheuttamien haittojen arvioimiseksi.

Tuhkapilvestä aiheutuu lentoyhtiöille 150 miljoonan euron taloudelliset tappiot päivittäin. IATA:n mukaan Islannin tulivuorenpurkaus on aiheuttanut lentoliikenteelle suuremmat tappiot, kuin Yhdysvalloissa vuonna 2001 tehdyt terrori-iskut.

Tukholmassa on avattu Arlandan lentokenttä rajoitetusti liikenteelle, lennot Norjassa ja Espanjassa ovat lähes normalisoituneet, Italia ja Itävalta ovat ilmoittaneet avaavansa ilmatilansa tämän päivän aikana.

Sen sijaan Iso-Britannian, Irlannin, Hollannin, Saksan ja Sveitsin ilmatilat pysyvät suljettuina toistaiseksi.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.