RSS

Air France kokeilee ekologisia lentoja

Thu, Apr 8, 2010

Lennot: Air France, Uutiset

Air France lanseerasi tämän viikon tiistaina ensimmäisen Atlantin ylittävän lennon, jolla oli otettu huomioon ekologiset seikat laajasti.

Lennot Pariisista Miamiin operoitiin ensimmäistä kertaa ottaen käyttöön useita ympäristöä säästäviä näkökohtia, kuten optimaalinen lentonopeus ja –reitti sekä jatkuvan liu’un nousu ja laskeutuminen.

Yhteensä Air France säästi näillä keinoilla kahdesta kolmeen tonnia polttoainetta 9 ½ tuntia kestäneellä lennolla ja hiilidioksidipäästöjä säästettiin kuuden ja yhdeksän tonnin välillä.

Myös noususta ja laskusta aiheutunut melu väheni 7 desibeliä.

Air Francesta kerrotaan, että jos kaikki yhtiön Pohjois-Amerikkaan suuntautuvat lennot operoitaisiin samoin, säästyisi vuositasolla 43 000 tonnia polttoainetta ja CO2 päästöt vähenisivät 135 000 tonnilla.

Boeing 747-400ER lentokoneella operoitu tiistainen lento sujui tavallisen aikataulun puitteissa, eikä siitä tullut pitempi tai lyhyempi nopeuden optimoinnin vuoksi.

Polttoainehokkuuden parantaminen lentonopeuden ja reittien optimoinnilla on vain keino yrittää saavuttaa pienempiä päästöjä.
Samaan aikaan tutkitaan biopolttoaineiden käyttömahdollisuuksia ja etsitään yhä kevyempiä materiaaleja lentokoneiden valmistusaineiksi.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.