RSS

EU päivitti kiellettyjen lentoyhtiöiden listan

Sat, Apr 3, 2010

Uutiset

Euroopan Unionin komissio hyväksyi viime viikolla 13. listan Euroopan ilmatilassa kiellettyistä lentoyhtiöistä.

Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAO:n turvallisuusarviointien perusteella tehtyyn listaan on entisten lisäksi tällä kertaa lisätty kaikki Filippiinien ja Sudanin lentoyhtiöt.

Liikenneasioista vastaavan komission varapuheenjohtaja Siim Kallas sanoi; ”Turvallisuus on aina etusijalla. EU on valmis tukemaan maita, joiden on parannettava teknisiä ja hallinnollisia valmiuksiaan siviili-ilmailun turvallisuusnormien takaamiseksi. Emme kuitenkaan voi antaa sellaisten lentoyhtiöiden lentää Euroopan unioniin, jotka eivät noudata kansainvälisiä turvallisuusnormeja kaikilta osin.”

Komissio asettaa kaikki Sudanin lentoliikenteen harjoittajat täydelliseen lentokieltoon Sudanin siviili-ilmailuviranomaisen heikon turvallisuustason perusteella.
Syynä on valvontaa koskevien kansainvälisten normien jatkuva noudattamatta jättäminen.

Filippiinit on toinen uusi maa listalla, jota koskee myös lentokielto tästä eteenpäin. Tosin maassa on yksi lentoyhtiö, Philippine Airlines, joka on kiinnittänyt erityistä huomiota turvallisuuden parantamiseen ja jolla on edelleen lupa operoida lennot Eurooppaan.

Yhteensä toimintakieltoon Euroopan ilmatilassa on asetettu uudella listalla 278 lentoyhtiötä 17 eri maasta.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.