RSS

Hki-Vantaan uudistuminen puolivälissä

Yli vuoden käynnissä olleet Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistushankeet on nyt saatu puoleenväliin.

Lentoasemalle avattiin eilen uudistunut myymäläalue ja samalla saatiin myös lisää biometriseen tunnistukseen perustuvia rajatarkastusautomaatteja sekä porttikapasiteettia Euroopan-lentojen alueelle.

“Helppokäyttöiset automaatit nopeuttavat matkustusta varsinkin vilkkaimpien tuntien aikana, kun biometristen passien haltijoiden ei tarvitse jonottaa perinteiseen tarkastukseen”, sanoo lentoasemajohtaja Juha-Pekka Pystynen Finavian tiedotteessa.

Pystysen mukaan uudet automaatit ovat suuri askel kohti nykyaikaista ja palvelualtista lentoasemaa muun muassa siksi, että ne eivät vaadi ennakkorekisteröitymistä kuten useimmilla muilla lentokentillä.

Lentoasemalla avattiin myös Joulupukin puodin lisäksi ja neljä muuta myymälää, jotka edustavat Helsinki-Vantaan palvelukonseptin perusideaa. Valikoimissa on sekä tunnettuja kansainvälisiä merkkituotteita että suomalaisia huippubrändejä.

Lentokentällä on tehty myös muita parannuksia. Kaukolentojen puolelta on siirretty Schengen-liikenteen käyttöön kaksi matkustajasiltaa.

Muutos parantaa Euroopan lentojen odotustiloja ja matkustajasillat helpottavat Schengen-liikennöintiä.

Uudistustöitä tehdään vuoden 2011 loppuun asti. Tällä hetkellä remontin alla ovat terminaali 2:n lähtöselvitysalueet ja porttialue 27–31. Työt ovat käynnistyneet myös porttien 24–27 lähistöllä.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.