RSS

Finnair aloittaa lennot biopolttoaineella

Wed, Dec 15, 2010

Lennot: Finnair, Uutiset

Finnair on ilmoittanut aloittavansa lennot biopolttoaineella ensi vuoden maaliskuussa. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettavan NExBTL-lentopolttoaineen valmistaja on suomalainen jalostamoyhtiö Neste Oil.

Biopolttoaineen käyttö kaupallisessa lentoliikenteessä on toistaiseksi kiellettyä. Lentoyhtiö odottaakin ilmailualan sertifiointiorganisaatio ASTM:n hyväksyntää biopolttoaineen käytölle.

Finnairin tarkoitus on aloittaa lennot heti, kun ASTM antaa hyväksyvän lausuntonsa.

Finnairista kaavaillaan maailman ensimmäistä biopolttoaineella kaupallisia lentoja operoivaa yhtiötä. Jokin aika sitten kuitenkin myös saksalaisjätti Lufthansa ilmoitti aloittavansa saman Neste Oilin tuottaman biopolttoaineen käytön lennoillaan Hampurin ja Frankfurtin välillä.

Finnairin ympäristöjohtajan Kati Ihamäen mukaan biopolttoaine ei tule olemaan palmuöljystä valmistettua. Ihamäen mukaan lentoyhtiö ei halua osallistua hankkeisiin, jotka haittaavat ruoan tuotantoa tai ovat vesivarannoille epäsuotuisia tai muutoin sosiaalisesti epäsuotuisia.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.