RSS

Espanjan lentoliikenne toipuu kaaoksesta

Sun, Dec 5, 2010

Uutiset

Espanjalaiset lennonjohtajat kävelivät ulos työpaikoiltaan eilen perjantaina vastalauseena hallituksen määrämille uusille työehdoille. Pitkään viikonloppuun ensi maanantain ja keskiviikon pyhien vuoksi varautuneet espanjalaiset juuttuivat maan lentokentille matkasuunnitelmineen.

Maan lentoasemilta lennot pysähtyivät perjantaina lähes kokonaan 24 tunniksi, kunnes hallitus määräsi hätätilan ja lennonjohtajat suoraan puolustusministerin alaisuuteen. Lennonjohtajat määrättiin takaisin työpaikoilleen jopa vankeusrangaistusten uhalla.

Tänään kello 16 Espanjan ilmatila avattiin uudelleen lentoliikenteelle ja kello 21:een mennessä 7 prosenttia päivän lennoista oli pystytty operoimaan. Tämä tarkoittaa 2609 peruutettua lentoa lauantaille suunnitelluista 3424:stä lennosta.

Lakosta kärsi yhteensä noin 600 000 matkustajaa.

Kaaoksen arvellaan aiheuttaneen mittavat taloudelliset tappiot turismi sektorille. Suomeen lakko on vaikuttanut muun muassa Kanarian saarille suuntautuviin lomalentoihin, joiden aikatauluihin on tullut tuntuvia viivästyksiä.

Lentoliikenteen arvellaan palautuvan normaaliksi 48 tunnin kuluessa.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.