RSS

EU päivitti lentoyhtiöitten mustan listan

Wed, Nov 24, 2010

Uutiset

Euroopan komissio on päivittänyt jo kuudennentoista kerran EU:n alueella lentokieltoon laitettujen lentoyhtiöitten listan.

Tänään julkistettu lista korvaa edellisen, syyskuussa julkaistun listan.

Ajan tasalle saatetussa luettelossa on 276 lentoyhtiötä, joille on myönnetty lentotoimintalupa 19 maassa ja jotka on asetettu täydelliseen lentotoimintakieltoon Euroopan unionissa.

Lennot EU:n alueella kiellettiin kaikilta kaikki afganistanilaisilta lentoyhtiöiltä sekä Mauritania Airwayslentoyhtiöltä. Lisäksi luetteloon on lisätty yksi Kirgisiassa ja yksi Gabonissa toimilupansa saanut lentoyhtiö.

Luettelosta on poistettu yhdeksän kazakstanilaista lentoyhtiötä ja yhden ghanalaisen lentoyhtiön lentotoimintarajoituksia on muutettu.

“Emme voi sallia kompromisseja lentoturvallisuuden suhteen. Kun meillä on näyttöä siitä, että lentoyhtiöt eivät täytä turvallisuusmääräyksiä, tai kun sääntelyviranomaiset eivät pysty varmistamaan turvallisuusnormien noudattamista, meidän on varmistettava, ettei lentoturvallisuutta vaaranneta”, sanoo komission puheenjohtaja Siim Kallas tänään julkistetussa tiedotteessa.

Euroopan komissio on sitoutunut tukemaan kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamista mahdollisuuksien mukaan. Tätä ajatellen komissio onkin valtuuttanut Euroopan lentoturvallisuusviraston suorittamaan teknisiä avustuskäyntejä, joiden tavoitteena on useiden maiden toimivaltaisten viranomaisten tukeminen lentoturvallisuuden parantamiseksi ja turvallisuusongelmien korjaamiseksi.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.