RSS

Kiinan lentomarkkinat huimassa kasvussa

Thu, Nov 18, 2010

Uutiset

Kiinan taloudellinen kasvu näkyy selvästi myös maan lentoliikenteen kehtiysnäkymissä. Valtion omistama lentokonevalmistaja Comac ennustaa Kiinan tarvitsevan 3 750 uutta matkustajalentokonetta vuoteen 2029 mennessä pystyäkseen tarjoamaan kysyntää vastaavan määrän lentoja.

Tekniikka&Talous-lehden julkaiseman uutisen mukaan lentomatkustajien määrä Kiinassa tällä hetkellä 7,7 prosenttia vuodessa mikä on nopeammin, kuin missään muualla maailmassa.

Tulevina kahtena vuosikymmenenä Kiinan arvellaan ohittavan jopa Yhdysvallat lentokonemarkkinoiden koossa.

Länsimaisten lentokonevalmistajien kanssa kilpaileva Comac perustettiin Kiinaan pari vuotta sitten ja sen odotetaan saavuttavan osuuden Boeingin ja Airbusin hallitsemilla kansainvälisillä lentokonemarkkinoilla.
Comac on juuri ilmoittanut tehneensä sopimukset sadasta kehittämästään uudesta C919-matkustajalentokoneesta, koneita ovat tilanneet muun muassa Air China, China Eastern Airlines, Hainan Airlines sekä China Southern Airlines.

Koneiden arvellaan olevan valmiita toimitettavaksi vuonna 2016.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.