RSS

Turvallisuudesta lisälasku lentoyhtiöille

Sun, Nov 14, 2010

Uutiset

Tänä vuonna sekä rahti- että matkustajaliikenteen kasvu tulee olemaan noin viiden prosentin luokkaa maailmanlaajuisesti. Kansainvälisen lentoliikenteen kasvusta johtuen lentoturvallisuuden takaaminen tulee yhtiöille entistä kalliimmaksi.

IATA:n mukaan nämä kulut kasvavat vuoden 2010 loppuun mennessä yli 4,2 miljardiin euroon.

IATA:n pääjohtajan Giovanni Bisignanin mukaan näiden kulujen kattamisen ei pitäisi olla yksistään lentoyhtiöiden velvollisuus, vaan kysymyksessä on valtioiden turvallisuus ja tätä kautta valtioiden pitäisi myös osallistua kuluihin.

Lennot ovat turvallinen matkustusmuoto, vuoden 2009 tilastojen mukaan lentoliikenteessä kuoli 685 henkilöä 2,2 miljardista matkustajasta. Tämän turvallisuuden takaaminen maksaa nykyään lentoyhtiöille jopa 10 prosenttia niiden kokonaiskuluista.

Turvallisuuskustannusten kasvusta huolimatta kansainväliset lentoyhtiöt tulevat saavuttamaan vuoden 2010 loppuun mennessä selkeästi voitollisen tuloksen viime vuoden 10 miljardin dollarin tappioihin verrattuna.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.