RSS

Itävalta asettaa ympäristöveron lennoille

Sat, Nov 6, 2010

Uutiset

Saksan ja Britannian esimerkkiä seuraten on myös Itävalta ilmoittanut asettavansa ympäristöveron lennoille. Veroa joutuvat maksamaan kaikki Itävaltaan tai sieltä pois lennoilla matkustavat.

Saksa ilmoitti aiemmin tänä vuonna ottavansa lentojen ympäristöveron käyttöön asteittain vuoteen 2013 mennessä. Nyt hallitus on kuitenkin aikaistanut toimenpidettä ja veroa tullaan perimään jo ensi vuoden alusta lähtien.

Itävallan perimä vero tulee olemaan suuruudeltaan alle kymmenen euroa matkustajaa kohden, joka on hieman vähemmän kuin esimerkiksi Irlannissa, jossa kaikki lentomatkustajat maksavat tasan kymmenen euroa.

Lentoyhtiöt ovat vastustaneet uutta veroa, niiden mukaan ympäristöveron asettaminen ei ole onnistunut aikaisemminkaan. Vero nostaisi automaattisesti myös kustannuksia, jotka lopulta tulevat lennot ostaneen asiakkaan maksettaviksi.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.