RSS

Shanghai Airlines liittyy Skyteamiin

Thu, Nov 4, 2010

Lentokentät:Hongqiao, Uutiset

China Eastern lentoyhtiön kanssa aiemmin tänä vuonna fuusioitunut Shanghai Airlines liittyy Skyteam allianssin jäseneksi.

Skyteamin tiedotteen mukaan Shanghaissa päämajaansa pitävä emoyhtiö China Eastern on jo aloittanut liittymisprosessin, joka saadaan päätökseen ensi vuonna. Myös Shaghai Airlinesin liittyminen tapahtuu vuonna 2011.

Samalla Shanghai Airlinesin vuonna 2007 solmittu jäsenyys Star Alliancessa päättyy.

Skyteamin toimitusjohtajan, Marie-Joseph Malén mukaan Shanghai Airlinesin Pudong– ja China Easternin Hongqiao-lentokentiltä operoitavat lennot tuovat matkustajien ulottuville Kiinan kaupungit kaikilla alueilla.

Skyteamin laajentaa voimakkaasti toimintaansa Aasiassa, uusien jäsenyyksien myötä järjestöllä on jo neljä aasialaista jäsentä.

Lentoyhtiö China Southernin jäsenyyden lisäksi allianssiin liittyy ensi vuonna myös Taipeissa kotikenttäänsä pitävä China Airlines.

Shanghai Airlines perustettiin vuonna 1985 alueelliseksi lentoyhtiöksi, joka operoi lentoja Kiinan sisäisiä. Vuonna 1997 yhtiö sai maan hallitukselta luvan avata myös ulkomaisen lentoliikenteen lennot.

Lentoyhtiö kuljettaa nykyisin vuositasolla yli 10 miljoonaa matkustajaa 170 kotimaan- ja 13 kansainväliseen kohteeseen sekä operoi rahtilentoja Kiinasta muun muassa Yhdysvaltoihin, Saksaan, Japaniin ja Vietnamiin.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.