RSS

Finnairilla ennätystulos, Aasian-lennot veturina

Thu, Oct 28, 2010

Uutiset

Finnairin toiminnallinen tulos nousi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä 42 miljoonaan euroon, kun edellisenä vuonna samaan aikaan yhtiön tappio oli 33 miljoonaa euroa.

“Kolmas neljännes on ensimmäinen voitollinen neljännes seitsemän tappiollisen neljänneksen jälkeen. Markkinatilanne on ollut selvästi parempi kuin vuoden alussa, mikä on näkynyt kysynnän kasvuna ja yksikkötuottojen voimakkaana vahvistumisena”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen yhtiön tiedotteessa.

Yksikkötuotot Finnairin reittiliikenteessä paranivat 23,5 prosenttia edellisvuodesta.

Keskeisimpänä tekijänä kasvussa olivat Euroopan ja Aasian väliset lennot liikematkailussa.

Ensi vuonna Aasian-liikenteen kapasiteettia nostetaan yli 20 prosenttia.

“Markkinaosuutemme Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä vahvistuu jatkuvasti.

Olemme sitoutuneet jatkamaan vahvaa kasvuamme Aasia-Eurooppa-liikenteessä ja hyödynnämme markkinoiden voimistuvan kysynnän.
Elokuussa ensimmäistä kertaa myyntimme Japanissa ohitti Suomessa tapahtuneen myynnin” sanoo Vehviläinen.

Kotimaan liikenteessä yksikkötuotto nousi kaikkein vähiten, kotimaan liikenteen osuus Finnairin matkustajaliikenteestä on vain kolme prosenttia.

Koko alkuvuonna Finnair kuljetti 5,5 miljoonaa matkustajaa reitti- ja lomalennoilla.

Kuljetetun rahdin määrä nousi 38 prosenttia Aasiassa vahvistuneen rahtikysynnän sekä toukokuussa aloitetun rahtikoneliikenteen ansiosta.

Kustannukset laskivat noin neljä prosenttia, johtuen voimakkaista tehostamistoimista. Henkilöstön määrä oli 15 prosenttia edellisvuotta alempi.

“Nähty tuloskehitys on rohkaiseva, mutta pitkäjänteinen menestys vaatii jatkuvaa työskentelyä kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Kustannuskurin lisäksi kannattavuuden parantaminen edellyttää myös kapasiteetin ja hinnoittelun oikeaa hallintaa”, sanoo toimitusjohtaja Vehviläinen.

Myös viimeisen neljänneksen arvioidaan olevan voitollinen. Kysynnän ja myynnin kausivaihteluista johtuen se jää kannattavuudeltaan kuitenkin merkittävästi alle kolmannen neljänneksen.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.