RSS

Air Berlinin hintoihin uusi lentovero

Tue, Sep 14, 2010

Lennot: Air Berlin, Uutiset

Saksalainen halpalentoyhtiö Air Berlin aikoo lisätä hallituksen ehdottaman uuden lentoveron hintoihinsa jo ennen esityksen hyväksymistä.

Lennot saavat matkasta riippuen 8-, 25-, ja 45 euroa lisämaksua, jos hallituksen tekemä veroesitys menee läpi.

Air Berlin palauttaa asiakkailleen perityt lisämaksut, jos hallituksen esitys ei mene läpi parlamentissa ja uutta lakia ei tulekaan.

Lisämaksujen periminen jälkikäteen asiakkailta on käytännössä mahdotonta, joten lentoyhtiön on ennakoitava tuleva tilanne.

Tullessaan voimaan lentovero koskee kaikkia syyskuun 1. päivästä lähtien varattuja lentoja, jotka operoidaan 1. tammikuuta 2011 lähtien.

Air Berlin on ilmoittanut vastustavansa jyrkästi lentoveron käyttöönottoa, sillä se antaa yhtiön mukaan etulyöntiaseman Saksan ulkopuolisille lentoyhtiöille.

Yhtiön mukaan vero on myös vahingollinen Saksan sisäisen lentoliikenteen kilpailukyvylle, sillä se lisätään kaikkiin hintoihin lennoista ja kategoriasta riippumatta.

Lisäksi rahti- ja jatkolennot tulisivat edelleen olemaan verovapaita, joten uusi lisämaksu rasittaisi Air Berlinin mukaan etenkin niitä lentoyhtiöitä, jotka kuljettavat eniten matkustajia suorilla lennoilla.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.