RSS

Superjumbo lentää Suomeen keskiviikkona

Maailman suurin matkustajalentokone saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen keskiviikkona 15. syyskuuta, kun lentoyhtiö Lufthansan Airbus A380-lentokone laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lufthansan lento laskeutuu kiitotie 1:lle Helsinki-Vantaan lentokentällä iltapäivällä kello 14.45 ja se pysäköidään kiitotie 2:lle, josta se näkyy moneen suuntaan.

Finavian tiedotteen mukaan parhaat katselupaikat kiitotie 2:lle sijaitsevat Ruskeasannantiellä lähellä vanhaa siunauskappelia ja Tullimiehentien kallioilla.

Hyvät näkymät kiitotie 1:lle puolestaan löytyvät kiitotien koillispäästä Sammonmäeltä (Puusepäntien ja Kulomäentien risteys).

Airbus A380 laskeutuminen voidaan joutua siirtämään kiitotie 2:lle jos 15. syyskuuta tuulee voimakkaasti kaakosta tai luoteesta. Tällöin A380 joudutaan pysäköimään lentokonehalli 1:n lähettyville terminaalin eteläpäätyyn, mihin yleisöllä ei valitettavasti ole näkyvyyttä.

Finavian mukaan kyseinen paikka on ainoa ständi Helsinki-Vantaalla, joka on mitoitettu A380-kokoluokan koneelle, joten sieltä toivotaan suotuisia tuulia, jotta kaikki halukkaat pääsisivät ihailemaan maailman suurinta matkustajakonetta.

Tiedot lentokoneen saapumisesta ja lähdöstä tullaan päivittämään vielä huomenna 14. syyskuuta.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.