RSS

Finnair julkaisi päästölaskurin

Fri, Sep 10, 2010

Lennot: Finnair, Uutiset

Finnair on julkaissut uudistetun päästölaskurin, joka ainoana maailmassa perustuu toteutuneisiin rahti-, matkustaja- ja polttoaineenkulutuslukuihin, eikä keskiarvoihin tai oletuksiin.

Laskelmat ovat PricewaterhouseCoopersin varmentamat ja ne päivitetään neljännesvuosittain toteutuman perusteella.

“Halusimme tehdä laskurin, jonka luvut ovat kiistattomia, sillä läpinäkyvyys on yhteiskuntavastuumme kulmakiviä. Se, että laskelmat perustuvat toteutuneisiin päästölukemiin, on alalla läpimurto”, kertoo Finnairin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Kati Ihamäki.

Laskelmissa kulutettu polttoaine on kohdistettu painon suhteessa sekä rahdille että matkustajille lentokohtaisesti, ja tässä laskurissa esitetään matkustajien osuus.

Finnairin lennot muuttuvat ympäristöystävällisemmiksi vuoteen 2017 mennessä, johon mennessä yhtiö laskee vähentävänsä päästöjen määrää 24 prosentilla.

Työtä päästöjen vähentämisen hyväksi on tehty jo vuodesta 1999, joten päästöjen yhteenlaskettu vähennys vuoteen 2017 mennessä nousee 41 prosenttiin.

“Päästövähennykset toteutamme omin voimin, muun muassa yhdellä maailman moderneimmalla laivastolla ja jatkuvalla toimintatapojen kehittämisellä.
Päästöjä voidaan vähentää myös parantamalla infrastruktuuria, kuten
lennonjohtoa tehostavalla Single European Sky -ohjelmalla. Toiveenamme on myös globaali päästökauppa lentoliikenteelle”, sanoo Ihamäki.

Finnairin päästölaskurin löytää lentoyhtiön nettisivuilta.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.