RSS

Yhtiöt palauttavat lentokoneita säilytyksestä käyttöön

Mon, Aug 23, 2010

Uutiset

Tekniikka&Talous-lehden mukaan useat lentoyhtiöt palauttavat vilkkaasti säilytyksessä olleita lentokoneita uudestaan käyttöön.

Kysynnän vilkastumisen myötä lentoyhtiöiden on nostettava kapasiteettiaan ja lehden mukaan ainakin British Airways, Cathay Pacific ja United Airlines ovat kunnostaneet autiomaassa seisoneita koneitaan käyttökelpoisiksi.

British Airways on ottanut käyttöön kaksi Boeing 747-konetta, United Airlines yhden ja Cathay Pacific jopa viisi 747-tyypin lentokonetta.

Touko-kesäkuun aikana lentoliikenteeseen palautettiin lähes 200 sesonnassa ollutta lentokonetta, näistä 25 oli laajarunkokoneita.

Lehden mukaan säilytyksestä käyttöön otettujen jumbojen määrä ylitti säilöön jääneiden määrän ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 2009.

Kesäkuussa kansainväliset lennot kasvoivat 12 prosenttia ja rahtilennot jopa 27 prosenttia, selviä merkkejä alan elpymisestä.

British Airways on lisännyt kapasiteettiaan 7 prosenttia vuoden takaisesta ja saksalainen Lufthansa on palauttanut käyttöön lähiaikoina noin tusinan verran pienempiä koneita ja aikoo palauttaa vielä yhden jumbon.

Kansainvälisen analyytikon Chris Tarryn mukaan kapasiteettia ei kuitenkaan tule lisätä liikaa, sillä siitä muodostuisi onglemia toimialalle ylikapasiteetin muodossa.

Finnair on lisännyt kapasiteettiaan 2,5 prosenttia edellsivuodesta, yhtiön kysynnän kasvu painottuu pääasiassa Aasian-liikenteeseen ja rahtiin.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.