RSS

Finnairin kannattavuus parani

Sun, Aug 8, 2010

Lennot: Finnair, Uutiset

Finnairin kannattavuus parani selvästi vuoden toisella neljänneksellä.

Tänä aikana lentoyhtiön liikevaihto kasvoi 11 prosenttia 474 miljoonaan euroon. Toiminnallinen tappio jäi 14 miljoonaan euroon.

Tulokseen sisältyy noin 30 miljoonaa euroa tuhkapilven aiheuttamia tappioita. Tulos ennen veroja oli – 38 miljoonaa euroa.

“Vahvistuva kysyntä, tervehtyvät käyttöasteet sekä selvästi parantunut yksikkötuotto ovat kääntäneet kannattavuuskehityksen myönteiseen suuntaan.
Myönteistä on myös se, että liiketoiminnan rahavirta on kääntynyt positiiviseksi. On selvää, ettemme voi olla tyytyväisiä tappiolliseen tulokseen, mutta kehityssuunta on rohkaiseva”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen tiedotteessa.

Liikevaihdon kasvuun toisella neljänneksellä vaikuttivat kasvanut liikenteen määrä ja parantunut yksikkötuotto.

Reittiliikenne kasvoi neljä prosenttia ja tuotto henkilökilometriltä nousi seitsemän prosenttia.

Finnairin kannattavuus on parantunut tehostamistoimilla sekä parantuneilla käyttöasteilla. Lentotoiminnan yksikkökustannukset laskivat 6,4 prosenttia.

Vuoden kahden ensimmäisen neljänneksen aikana Finnairin lennot kuljettivat 3,5 miljoonaa matkustajaa, mikä on runsaat viisi prosenttia alle edellisvuoden.

Reittiliikenne kasvoi 5,5 prosenttia, etenkin Aasian-liikenne lisääntyi alkuvuoden aikana 13 prosenttia.

Finnairin rahtitonnien määrä kasvoi 34 prosentilla, mikä johtuu sekä Aasian-markkinoiden vahvistumisesta että Finnairin oman rahtikonelentojen aloittamisesta viime toukokuussa.

“Olemme keskittyneet ennen muuta Aasian ja Euroopan väliseen liikenteeseen, jossa kysyntä tulee pääosin Suomen ulkopuolelta.

Liikematkustuksen kysynnän kasvu tulee nyt eritoten Skandinaviasta, Keski-Euroopasta sekä Aasian markkinoilta“, kertoo Vehviläinen.

Sen sijaan Finnairin lomaliikenne väheni 30 prosenttia, koska kysynnän vähetessä matkanjärjestäjät toivat Suomeen omaa lentokonekapasiteettiaan.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.