RSS

Flybe yhteistyöhön Finnairin kanssa

Finnair on tehnyt yhteistyösopimuksen Euroopan suurimman alueellisen lentoyhtiön Flyben kanssa tarkoituksenaan vahvistaa kotimaista syöttöliikenneverkostoaan.

Yhteistyön piiriin alueellisiin lentoihin erikoistuneen Flyben kanssa kuuluvat muun muassa Tampereen, Turun ja Tallinnan reitit.

“Haluamme turvata kotimaan muuttuvassa syöttöliikennekentässä asiakkaillemme tärkeiden syöttöreittien toimivuuden myös tulevalla talviliikennekaudella.
Flybe on arvostettu brittiläinen operaattori, jolla on moderni laivasto.
Lennoilla tulee olemaan suomalainen matkustamomiehistö”,kertoo Finnairin resurssien hallinnasta vastaava johtaja Ville Iho yhtiön tiedotteessa.

Yhteistyön on määrä alkaa lokakuun lopussa kolmella potkuturbiinikoneella Helsinki-Vantaa asemapaikkanaan.

“Nyt solmitulla sopimuksella laajennamme kotimaan liikenteessä
yhteistyöverkostomme pohjaa. Olemme edelleen kiinnostuneet jatkamaan
yhteistyötä myös Finncomm Airlinesin kanssa. Haluamme olla osapuolena myös yhtiön omistusrakennetta koskevissa neuvotteluissa”, jatkaa Iho.

Finnairin mukaan Finncommilta on pyydetty tarjousta Flyben operoitaviksi aiotuista lennoista, mutta yhtiö ei ole antanut vastausta.

Finnair tulee näillä näkymin tarjoamaan lennot talvikaudella ainakin Jyväskylään, Ouluun, Rovaniemelle, Vaasaan, Kuopioon, Joensuuhun, Kajaaniin, Kuusamoon, Kittilään, Ivaloon, Tampereelle, Turkuun ja Kokkolaan.

Flybe on vuonna 1979 Iso-Britanniassa perustettu lentoyhtiö, joka on erikoistunut alueelliseen lentoliikenteeseen. Sen laivastoon kuuluu yli 70 lentokonetta, lisäksi yhtiöllä on 140 lentokoneen investointiohjelma laivaston kasvattamiseksi.

“Flybe soveltuu erinomaisesti yhteistyökumppaniksi Etelä- ja Keski-Suomen liikenteeseemme. Yhtiön lentokalusto ja tuotantorakenne tukevat lyhyiden reittien operointia. Yhteistyöpohjan laajentaminen tuo meille joustavuutta muokata syöttöliikenneverkostoamme tarpeen mukaan. Flybe on myös potentiaalinen yhteistyökumppani vahvistaessamme asemaamme kotimarkkinoillamme, Skandinaviassa ja Itämeren alueella” lisää Iho tiedotteessa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.