RSS

Heinäkuussa ajoissa lentokentälle

Heinäkuu on kesälomien ansiosta vilkkainta sesonkia Helsinki-Vantaan lentokentällä, jonne lennot tuovat päivittäin tuhansia saapuvia ja lähteviä matkustajia.

Finavia on tästä syystä julkaissut tiedotteen, jossa matkustajia kehotetaan tulemaan ajoissa lentokentälle erityisesti aamulla kello 6.30 – 8.30 sekä iltapäivällä 15 – 17 lähteville lennoille.

Finavian verkkosivuilta löytyy lentomatkustajan muistilista, jossa on lisätietoa matkatavaroiden pakkauksesta, lähtöselvityksestä ja ennakkoähtöselvityksestä.

Osa Helsinki-Vantaalla operoivista lentoyhtiöstä tarjoaa matkustajilleen mahdollisuuden ennakkolähtöselvitykseen, jolloin matkatavarat voi tuoda kentälle jo edellisenä iltana. Ennakkoselvityksen palveluajat voi tarkistaa kesälomailijan muistilistasta.

Nopean ja vaivattoman lähtöselvityksen voi tehdä internetissä, tekstiviestillä tai lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla.

Internet- ja automaattiselvityksen voi tehdä myös silloin, kun sinulla on mukana ruumaan meneviä matkalaukkuja tai urheiluvälineitä kuten golfbägejä.

Lähtöselvitysaika ja muut kuljetusehdot vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Lähtöselvitys tulee olla tehtynä ennen lentoyhtiöiden antamia vähimmäisaikoja. Lähtöportilla tulee useimmiten olla noin puoli tuntia ennen koneen lähtöä.

Pakatessa tulee ottaa huomioon turva-asiat, näin matkallelähtö sujuvoittuu eikä turvatarkastuksessa joudu turhaan luovuttamaan omaisuuttaan pois.

Helposti syttyvien, myrkyllisten ja syövyttävien aineiden kuljettaminen lentokoneessa on kokonaan kielletty. Esimerkiksi hyönteismyrkyt ja yli 500 millilitran hiuslakkapullot pitää jättää kotiin. Yli sadan millilitran kokoiset aurinkorasvat ja muut nesteet on pakattava ruumaan meneviin matkatavaroihin.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.