RSS

Wingon lennot loppumassa

Sun, May 23, 2010

Uutiset

Lentoyhtiö Wingon operoimat lennot Lappeenrantaan saattavat olla lopussa. Yhtiön mainostamat lennot Lappeenrannasta Helsinki-Vantaan kautta Tukholmaan ovat olleet keskeytyneinä käytännössä jo kaksi viikkoa.

Wingo teki viisi kuukautta sitten sopimuksen Fly Lappeenranta Oy:n ja Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n kanssa kahdesti päivässä lennettävistä lennoista Lappeenrannan ja Helsingin välillä.

Lentoyhtiö ei muiden osapuolien mukaan pystynyt täyttämään sopimuksessa määriteltyjä aamu- ja iltalentoja eikä toistuvista huomautuksista huolimatta tarjonnut uskottavaa ratkaisua siitä, miten lennot tulevaisuudessa hoidettaisiin.

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n toimitusjohtajan Tom Hultinin mukaan Wingon taloudelliset ja toiminnalliset vaikeudet ovat vahingoittaneet muuten hyvään kasvuun saatua Lappeenrannan lentoliikennettä.

Sopimuksen purku tarkoittaa sitä, että lentoyhteys Lappeenrannan ja Helsingin välillä loppuu, mikä on erityisesti elinkeinoelämän ja yliopiston kannalta valitettavaa, sanoo Hultin tiedotteessa.

Wingon taloudelliset vaikeudet olivat esillä aiemmin keväällä, kun Finnavia kieltäytyi antamasta palvelua velkaantuneelle lentoyhtiölle. Silloin asia sovittiin ja yhtiö saattoi jatkaa lentotoimintaansa Suomessa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.