RSS

Pienten lentokoneiden suosio kasvaa

Sat, May 15, 2010

Uutiset

Tekniikka&Talous lehden mukaan kanadalainen lentokonevalmistaja Bombardier uskoo pienten matkustajalentokoneiden suosion kasvuun.

Bombardierin mukaan pienkoneiden tarve tulee kasvamaan seuraavan kahdenkymmenen vuoden kuluessa jopa 6 300 lentokoneella. Rahassa mitattuna kyseessä on 250 miljardin dollarin potti, josta Bombardier suunnittelee saavansa puolet.

Lentökonevalmistaja uskoo, että Kiinan kasvavat markkinat vetäisivät noin 20 prosenttia tulevasta kokonaistuotannosta. Kiina on Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi suurin markkina-alue Bombardierille, jonka lentokonetehtaita löytyy 60 maasta.

Lehden mukaan Kiinassa useimmat lentoyhtiöt operoivat lennot isoilla Airbus– tai Boeing lentokoneilla, mutta ne lentävät puolityhjinä.

Etenkin Kiinan länsiosassa pienempi konetyyppi on käytännöllinen, sillä pystytään laskeutumaan helpommin hankalille lentokentille ja lentämään pitempiä matkoja.

Bombardierin suunnitelmissa ei ole aloittaa valmistusta Kiinassa, vaan seurata ensin, kuinka kilpailijoiden tuotanto sujuu maassa.

Kiina on aloittanut myös oman tuotannon vähentääkseen riippuvuuttaan Airbusista ja Boeingista. Kapearunkoisen, 150-paikkaisen koneen ensilennon odotetaan ajoittuvan vuoteen 2014 ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille vuoteen 2016.

, , ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.