RSS

Hki-Vantaan korjauksen ensimmäinen vaihe valmis

Helsinki-Vantaan peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen ja uudet lähtöselvitys- ja matkatavaratilat avataan tänään tiistaina 11. toukokuuta.

Muutoksilla on saavutettu matkustajille avarat ja valoisat terminaalitilat sekä lähtöselvitys- ja matkatavaratilojen kapasiteetin kasvu.

Finavian viime vuoden elokuussa aloittama terminaali 2:n muutostöiden tavoitteena on yhdistää nykyiset matkatavarankuljetinjärjestelmät kaukolentojen laajennusosassa sijaitsevaan nykyaikaiseen matkatavarakeskukseen.

“Nyt kun peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on valmiina, käyttöön saadaan 17 uutta lähtöselvitystiskiä. Samalla ensimmäiset matkalaukut sujahtavat uudistuneelta alueelta tunnelia pitkin matkatavarakeskukseen” kertoo Juha-Pekka Pystynen.

Matkatavarakeskuksen käsittelyjärjestelmä perustuu uusimpaan, isoimmilla kansainvälisillä kentillä testattuun tekniikkaan. Käsittelyä ja lajittelua varten on saatu lisää tilaa noin 20.000 neliömetriä.

Uusissa tiloissa Helsinki-Vantaalla pystytään käsittelemään 13,5 miljoonaa matkatavaraa vuodessa, mikä on 43 prosenttia enemmän kuin entisissä tiloissa.

Matkatavarakeskusta varten terminaali 2:n alle on louhittu 280 metriä pitkä tunneli, joka yhdistää nykyiset ja uudet matkatavaratilat toisiinsa. Koko käsittelyjärjestelmän pituus on yli 10 kilometriä ja sen huippukapasiteetti 7.000 laukkua tunnissa.

Kapasiteetin lisäys näkyy Pystysen muukaan erityisesti Aasian lentojen sujuvuudessa ja matkustajien palvelun parantumisessa.

Finnairin kaukolennot sekä osa yhtiön reittilennoista lähtöselvitetään Terminaalissa 2 toukokuun 11. päivästä lähtien. Myöhemmin alueelle siirtyy myös muita lentoyhtiöitä.

Matkustajia pyydetään tarkistamaan terminaali ennen kentälle tuloa Helsinki-Vantaan nettisivuilta sekä lähtöselvitystiskin numero lentoaseman aikataulumonitoreista.

Työt Helsinki-Vantaalla jatkuvat vielä puolitoista vuotta ja vuonna 2012 valmistuessaan antavat täysin uudistetun ilmeen kansainvälisimmälle lentokentällemme.

Kuva:Finavia

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.