RSS

United Airlines ja Continental yhdistyvät

Yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt United Airlines ja Continental ovat solmineet sopimuksen yhtiöiden fuusioitumisesta.

Kaupan arvo on noin 3 miljardia dollaria ja sen tuloksena syntyy maailman suurin lentoyhtiö.

Wall Street Journalin mukaan lentoyhtiöiden hallitukset kokoontuivat eilen sunnuntaina allekirjoittamaan sopimuksen fuusiosta, joka solmittiin yhdenvertaisten yhtiöiden välillä ja jossa vain osakkeet vaihtoivat omistajaa.

Uusi lentoyhtiö tulee olemaan lähes 8 prosenttia suurempi, kuin Northwest Airlinesin kanssa fuusioitunut Delta Airlines, jonka lennot kattavat tällä hetkellä 20 prosenttia koko Yhdysvaltojen markkinoista.

Talouslehden mukaan Unitedin nimellä jatkavan lentoyhtiön päämaja sijaitsisi Chicagossa ja sen pääjohtajana toimisi Continentalin Jeff Smisek.

Taloudellisesti haasteelliset ajat ovat saaneet useat suuret lentoyhtiöt, kuten British Airways ja Iberia Euroopassa, etsimään fuusioiden myötä kannattavuutta sekä parempaa kilpailukykyä markkinoilla, joilla käydään jatkuvaa hintasotaa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.