RSS

Highland Airways lopetti lennot

Mon, Mar 29, 2010

Uutiset

Kansainvälinen taloudellinen kriisi on saanut jälleen yhden lentoyhtiön lopettamaan toimintansa konkurssin uhrina.

Tällä kertaa kyseessa on skottilainen Highland Airways, jonka lennot loppuivat viime torstaina annettuun tiedotteeseen, jossa lentoyhtiö toteaa käteisvarojensa olevan lopussa ja kertoo olevansa kyvytön hoitamaan olemassaolevia velkojansa.

Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n mukaan vuodesta 2008 lähtien on maailmanlaajuisesti lähes 40 lentoyhtiötä joutunut lopettamaan toimintansa kannattamattomina.

Varsinkin pienet lentoyhtiöt sekä halpalentoyhtiöt kärsivät IATA:n mukaan taloudellisesta kriisistä, josta suuret lentoyhtiöt, kuten British Airways tai Lufthansa, selviävät vähemmillä vaurioilla.

Ilmailualalle on tyypillistä se, että investoinnit ovat kalliita ja ne tulee tehdä pitkällä tähtäimellä luottaen kysynnän ennusteisiin.

Yhden lentokoneen hinnaksi tulee noin 200 miljoonaa dollaria ja jos kysyntä ei enää toimitusvaiheessa kohtaa kapasiteettia, kärsivät etenkin pienet sekä pienillä marginaaleilla toimivat halpalentoyhtiöt taloudellisesti.

IATA:n mukaan lentoyhtiöiden menetykset nousevat vuonna 2010 lähes kolmeen miljardiin dollariin, joten valoa tunnelin päässä on näkyvissä, sillä vuonna 2009 lentoyhtiöt menettivät yhteensä 9,4 miljardia dollaria.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.