RSS

British Airwaysin lennot vapaaehtoisvoimin

Thu, Mar 4, 2010

Lennot: British Airways, Uutiset

Samaan aikaan, kun ammattijärjestö Unite uhkaa British Airways lentoyhtiötä lakolla, tuhannet vapaaehtoiset työntekijät ovat ilmoittaneet halustaan työskennellä mahdollisesta lakosta huolimatta.

Lentoyhtiöllä on 6000 matkustamo- ja lentokenttätyöntekijää valmiustilassa hoitamaan yhtiön lennot, vaikka lakko alkaisi.

Yhtiön toimitusjohtaja Willie Walsh ilmoitti yhtiön sisäisessä tiedotteessa, että 1000 matkustamohenkilökunnan jäsentä on valmiustilassa mahdollisen lakon alkamisen vuoksi.

Ammattijärjestöön kuuluvat työntekijät ovat raivoissaan kollegoilleen, jotka ovat luvanneet työskennellä lakon aikana, mutta eivät ole saaneet paljonkaan sympatioita puolelleen muun henkilökunnan tai yleisön osalta.

Tämä johtunee osaltaan siitä, että British Airwaysin matkustamohenkilökunta on alalla kuuluisa hyvistä palkoistaan sekä loistavista työsuhde-eduistaan. Lentoyhtiö taistelee kuitenkin nyt olemassaolostaan ja leikkauksia tarvitaan niin henkilökunnan määrássä kuin palkoissakin.

Walsh kertoi tiedotteessa, että Lontoon City-lentokentän lennot operoidaan täysin normaalin aikataulun mukaisesta, vaikka työtaistelu alkaisi.

BA:n kaukolennot Gatwickin kentältä toimisivat myöskin normaalisti, mutta lyhyen matkan lennoista voitaisiin operoida vain puolet.

Tiedotteen mukaan myös kaikki lennot Heathrown lentokentältä operoitaisiin lähes normaalin aikataulun mukaisesti.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.