RSS

Ranskan lennonjohtajien lakko sekoittaa liikennettä

Ranskassa 4400 lennonjohtajaa aloitti lakon protestina suunnitteilla olevaa Euroopan yhtenäistä lennonjohtojärjestelmää vastaan.

Lennonjohtojärjestelmän yhtenäistämistä Euroopassa suunnittelevat Saksa, Ranska, Luxemburg, Sveitsi, Hollanti ja Belgia.

Lennonjohtajien lakon vuoksi Orlyn lentokentällä on jouduttu peruuttamaan 50 prosenttia lennoista, Charles de Gaullen lennot joudutaan peruuttamaan 25 prosenttisesti.

Ranskan lennonjohtajat ovat valtion virkamiehiä ja uskovat mahdollisen yhtenäisen lennonjohtojärjestelmän uhkaavan tätä statusta sekä työpaikkojen määrää.

Lentoliikenne Euroopassa on käymistilassa – Lufthansan pilotit palasivat eilen neuvottelupöytään Frankfurtin työtuomioistuimen määräyksestä.

Lentoyhtiö joutui peruuttamaan eilen noin 800 lentoa päivittäisestä 1800 ohjelmoidusta lennosta.

Samaan aikaan British Airwaysin matkustamohenkilökunta on äänestänyt työtaistelun puolesta ja uhkaa yhtiötä lakolla vastalauseena palkkojen ja työpaikkojen leikkauksille.

Lakon ajankohdasta ei ole vielä tarkaa tietoa, ammattijärjestöt ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei lakko toteuteta pääsiäisviikolla.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.