RSS

Finavia kampanjoi lentämisen puolesta

Wed, Feb 17, 2010

Uutiset

Suomen lentoasemia ylläpitävä Finavia on käynnistänyt ”Lentäminen on järkevää joukkoliikennettä”-kampanjan.

Kampanjalla pyritään muistuttamaan lentoliikenteen ympäristötehokkuudesta ja tärkeydestä etenkin kotimaan liikenteessä sekä yhteyksissä ulkomaan lennoille.

“Lentoliikenteellä on maamme taloudelle ja suomalaisten liikkumiselle suuri merkitys. Finavian 25 lentoaseman verkko on kattava ja yhdistää Suomessa seutukunnat toisiinsa, ja koko Suomen maailmaan”, sanoo Samuli Haapasalo Finavialta.

Lennot kehittyvät koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan ja kuluttuvat esimerkiksi nykyisin 70 prosenttia vähemmän polttoainetta istuinta kohden, kuin 40 vuotta sitten.

“Lentämisen ympäristötehokkuudesta on ihmisillä voimakkaita käsityksiä. Esimerkiksi kotimaan liikenteessä potkuriturbiinikoneilla polttoaineen kulutus on 2,5-3 litraa sadan kilometrin matkalla per henkilö täydessä koneessa.
Voisi kysyä, että paljonko autosi kuluttaa”, kommentoi tiedotteessa Finavian ympäristöjohtaja Mikko Viinikainen.

Finavialla on lentoasemien ylläpitäjänä osaltaan tavoitteena turvata säännöllisesti ja taloudellisesti toimiva sekä turvallinen lentoliikenne, josta aiheutuvat ympäristöhaitat jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Finavia vähentää oman toimintansa suoria ympäristövaikutuksia lentokentillä. Lisäksi Finavia ohjaa matkustajien toimintoja ympäristöhaittojen pienentämiseksi.
Finavia tekee myös jatkuvaa seurantaa lentokenttien sekä lentoliikenteen ympäristövaikutuksista ja raportoi niistä viranomaisille.

Kampanja näkyy ensiksi neljällä lentoasemalla; Kuopiossa, Oulussa, Tampereen Pirkkalassa ja Rovaniemellä.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.