RSS

Finnairin lennot vilkastuivat alkuvuodesta.

Sat, Feb 13, 2010

Lennot: Finnair, Uutiset

Tammikuun 2010 aikana Finnairin reittilennot piristyivät hieman.

Lentoyhtiön omien tilastojen mukaan kasvua tapahtui erityisesti rahtilennoissa, mutta myös matkustajaliikenteen lennot kääntyvät hienoiseen kasvuun.

Rahtikysyntä kasvoi kokonaisuudessaan 26 prosenttia, eniten kysyntä vahvistui Aasian-liikenteessä, jopa 40 prosenttia. Hintatason pudotus rahtiliikenteessä on pysähtynyt, sen sijaan matkustajalentoliikenteessä keskihinta alenee edelleen lievästi viime vuodesta, kertoo viestintäjohtaja Christer Haglund Finnairin tiedotteessa.

Finnairin reittilennot kuljettivat tammikuussa puoli miljoonaa matkustajaa, joka on 1 prosenttia vähemmän kuin tammikuussa 2009. Samalla matkustajakäyttöaste nousi 3 prosenttiyksikköä ja oli 74 prosenttia.

Haglund toteaa, että kysynnän kasvu tulee ulkomaisilta markkinoilta, reittilentojen kysyntä on kasvanut Aasian- ja Euroopan liikenteessä. Bisnesluokan lennot jatkoivat joulukuussa alkanutta kysynnän kasvuaan.

Finnairin lomalentojen kysyntä laski tammikuussa lähes 30 prosenttia, kapasiteettia laskettiin kuitenkin lähes saman verran, joten tuloksena oli yli 93 prosentin käyttöaste.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.