RSS

Singapore Airlines toteutti ekologisen testilennon

Singapore Airlines on toteuttanut menestyksellisesti ympäristöystävällisen lennon, jonka aikana säästettiin 6 prosenttia polttoainetta ja saavutettiin 33 tonnin säästö hiilidioksidipäästöissä.

SIA operoi testilennot Los Angelesista Singaporeen yhteistyössä Singaporen siviili-ilmailuviranomaisten (CAAS) kanssa tammikuun lopulla osana ”Asia and South Pasific Initiative to Reduce Emissions” (ASPIRE)-ohjelmaa, joka alkoi 1. helmikuuta.

ASPIRE-ohjelman tarkoituksena on edistää ympäristöystävällisiä tekoja alueella ja testilento oli ensimmäinen sen puitteissa tehty ”vihreä” operaatio.

Ennen testilennolle lähtöä lentokoneen moottorit käytiin läpi erityisellä moottorinpesuohjelmalla polttoainetehokkuuden optimoimiseksi.

Lennon reitin suunnittelusta vastasi Lufthansa System:n kehittämä UPR ohjelma, jonka avulla polttoainetta säästettiin lennon aikana suuria määriä.

Laskeutuminen tehtiin niin sanottuna liukulaskeutumisena, joka vähentää huomattavasti laskeyumisesta aiheutuvia meluhaittoja ja säästää polttoainetta.

Lentoyhtiö Singapore Airlinesin Boeing 747-400 kone lähti 31. tammikuuta ja saapui Tokion kautta Singaporeen 2. helmikuuta.

Singapore Airlinesista kerrotaan, että tämä ASPIRE-lento osoittaa, että lentoyhtiöiden, viranomaisten ja eri maiden hallitusten yhteistyöllä on mahdollista saavuttaa merkittäviä polttoainesäästöjä ja vähentää lentoliikenteestä aiheutuvia päästöjä.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.