RSS

Tiukat turvatarkastukset lennoilla ympäri maailmaa

Mon, Dec 28, 2009

Lennot: Finnair, Uutiset

Lentoyhtiö Northwestin lennolla Amsterdamista Detroitiin tapahtunut terrori-iskun yritys on saanut lennot tarkempien turvatarkastusten alle.

Etenkin Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla turvamääräyksiin on kiinnitetty erityistä huomiota ja asiantuntijat ovat varoittaneet terrorismin uusista metodeista.

Lentojen turvamääräyksiä tiukennettiin vuoden 2001 Yhdysvaltoihin kohdistuneitten terrori-iskujen jälkeen, mutta asiantuntijat kertovat turvatarkastusten olevan liian kömpelöitä ja tehottomia estääkseen attentaatit.

Lentojen turvallisuus on parantunut sen jälkeen, kun viranomaiset tulivat tietoisiksi nestemmäisistä räjähdysaineista, mutta uusia keinoja kiertää turvamääräyksiä keksitään jatkuvasti.

Finnair kiristi tapaninpäivästä lähtien USA:han matkustavien turvatarkastuksia, lennot New Yorkiin ottaneet matkustajat kävivät turvatarkastuksen läpi kahteen kertaan, ensin lähtöalueelle siirtyessään ja sitten lähtöportilla ennen koneeseen nousua.

Finnairin mukaan ylimääräinen turvatarkastus ei ole aiheuttanut viivästymisiä lennoille, lennot Miamiin ja New Yorkiin ovat lähteneet aikataulun mukaisesti.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.