RSS

EU jatkaa nesteidenkuljetuskieltoa lennoilla

Mon, Dec 7, 2009

Uutiset

Euroopan Unioni on Europa Pressin mukaan päättänyt jatkaa nesteidenkuljetuskieltoa lennoilla vuoteen 2013 asti.

Aiemmin tänä vuonna EU:n oletettiin poistavan kiellon vuoden 2010 aikana, mutta nyt Unioni-valtioiden turvallisuusasiantuntijat ovat päässeet sopimukseen jatkosta.
Lakiesitys odottaa vielä Euroopan parlamentin vahvistusta.

Euroopan Unionin valtioiden mukaan yli 100 millilitran aerosolien, nesteiden ja rasvojen kuljetuskieltoa matkustamotiloissa jatketaan turvallisuussyistä.

Uusi lakiesitys tosin ottaa huomioon Euroopan ulkopuolelta saapuvat vaihtolentomatkustajat, jotka ovat ostaneet nestemmäisiä tuotteita lähtömaan lentokentän duty-free kaupoista ja joiden nykyisin on Eurooppassa lentoa vaihtaessaan luovutettava tuotteet ruumassa kuljetettaviksi.

Uuden lakiesityksen mukaan kyseiset nestemmäiset tuotteet sallittaisiin jatkolennoille Euroopassa 29. huhtikuuta 2011 lähtien, jos ne ovat asianmukaisesti pakatut ja käyvät läpi tarkastuksen.

Kiellon poistaminen tapahtuisi uuden esityksen mukaan asteittain siten, että ensin vapautuisivat suurimmat, yli kymmenen miljoonaa matkustajaa vuodessa, vastaanottavat lentokentät ja viimeisenä vuonna 2014 pienimmät lentokentät.

Alunperin vuoden 2010 huhtikuuhun tähdännyt nesteiden kuljetuskiellon purkaminen kaatui lähinnä teknisiin syihin; räjähteiden löytämiseen ja analysointiin tarkoitettujen laitteiden kehittäminen on ollut huomattavasti odotettua hitaampaa.

Lennot pyritään kiellon turvin pitämään edelleen turvallisina, sillä terroristi-iskujen uhka ei ole poistunut.
Pieni epämukavuus matkustettaessa on halpa hinta turvallisuudesta.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.