RSS

Lentoyhtiöiden kannattavuus parani loppuvuodesta

Sat, Dec 5, 2009

Uutiset

Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATA:n mukaan sektorin kannattavuus parani vuoden kolmannella neljänneksellä.

IATA ei kuitenkaan muuttanut arviotaan alan tappioista vuodelle 2009, jotka nousevat liiton mukaan 11 000 miljoonaan dollariin.

Eurooppalaisia lentoyhtiöitä lukuunottamatta yritysten kannattavuus parani verrattuna vuoden alkupuoliskon menetyksiin sanotaan IATA:sta.

Maailman 75 tärkeintä lentoyhtiötä rekisteröivät vuoden kolmannella neljänneksellä 700 miljoonan dollarin (465 miljoonaa euroa) voitot, kun vuonna 2008 samaan aikaan tappioita kertyi 3 400 miljoonaa dollaria (2 257 miljoonaa euroa).

IATA:n tilastojen mukaan niin lennot kuin rahtiliikenne palasivat kysynnässä tasolle, jolla ne olivat ennen kriisin alkua vuoden 2008 lopulla.

Lokakuussa lentojen kysyntä oli 0,5 prosenttia parempi kuin viime vuonna samaan aikaan ja rahtiliikenteen kysyntä laski vain 0,5 prosenttia.

IATA:n mukaan kapasiteettien leikkaukset ja kysynnän kasvu nostivat lokakuussa lentojen käyttöasteen tämän vuoden korkeimmaksi.

Järjestö muistuttaa kuitenkin, että haasteita riittää edelleen ja että polttoaineen hinta on noussut 80 dollariin tynnyriltä ja jatkaa kasvuaan.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.