RSS

Halpalentoyhtiöt liikematkustajien boikotissa?

Thu, Nov 26, 2009

Uutiset

Tekniikka&Talous-lehden mukaan osa suomalaisista yrityksistä on kieltänyt halpalentoyhtiöiden käytön työmatkoilla.

Lehden haastattelema Kaleva Travelin myyntijohtaja Jari Oinonen kertoo joidenkin yritysten haluavan halpalentoyhtiöiden edullisemmat lennot, mutta osa yrityksistä on kieltänyt henkilöstöään käyttämästä niitä.

Oinosen mukaan halpalennot kieltävät yritykset kokevat, että perinteiset lentoyhtiöt ovat turvallisempi vaihtoehto, vaikki molempia koskevatkin samat turvallisuussäännökset.

Laman myötä suomalaisyritysten liikematkailuun käyttämä raha on vähentynyt noin 40 prosenttia, samaan aikaan muissa Pohjoismaissa laskua on tapahtunut 20 – 25 prosenttia.

Oinonen arvelee haastattelussa, että ilmiö johtuu muiden Pohjoismaiden jo ennestään kireästä kilpailutilanteesta lentomarkkinoilla.

Liikematkustajat ovat viimeisen vuoden aikana myös siirtyneet bisnes-luokasta turistluokkaan kuluja säästääkseen, sillä liikematkoille myytyjen lentolippujen määrä on pienentynyt vain 15 prosenttia.

Suomessa halpalentoyhtiöiden osuus on edelleen kasvamassa ja ne saavat entistä enemmän suosiota matkustajien piirissä.
Esimerkkinä muun muassa easyJet lentoyhtiön lennot Lontooseen, joiden asiakaskunnassa on runsas máärä myös liikematkustajia.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.