RSS

Lentäjät kapinaan Ryanairin toimintatapoja vastaan

Tue, Nov 10, 2009

Lennot: Iberia, Uutiset

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on saanut kaupallisen lentoliikenteen edustajat kapinaan Espanjassa.

Tällä kertaa on kyse lokakuun loppupuolella Madridissa sattuneesta tapauksesta, jossa Ryanairin lentäjä pyysi lennonjohdolta lupaa laskeutumiseen ohi muiden jonossa olevien lentokoneiden.
Syyksi pyyntöön kapteeni ilmoitti polttoaineen oleva loppumaisillaan.

Lennonjohtoa ennen lentäjien taajuudelle ehti kuitenkin lentoyhtiö Iberian kapteeni, joka myös odotti laskeutumisvuoroaan ja halusi tietää, oliko Ryanair tiedottanut hätätilasta polttoaineen loppumisen vuoksi.

Ryanairin kapteeni kielsi hätätilan olemassaolon, sillä näissä tilanteissa lennot joutuvat tarkkoihin tutkimuksiin, joissa selvitetään syyt ja mahdollisesti lentoyhtiö saa sanktion.

Tämän jälkeen Iberian kapteeni ilmoitti Madridin lennonjohdolle tekevänsä valituksen sekä lennonjohdosta että Ryanairista, jos laskeutumislupa ohi jonon annetaan irlantilaisille.

Tähän ei tarvinnut ryhtyä, sillä Ryanairin lento lähti Madridista kohti läheisintä vaihtoehtoista lentokenttää Salamancassa.

Kahden lentäjän välisenä kiistana taajuudella kuultu keskustelu aiheutti varsinaisen hurrausten ja taputusten myrskyn, kun laskeutumisvuoroaan odottavat lentäjät juhlivat Iberian kapteenin jämäkkyyttä tämän vastustettua Ryanairin kyseenalaisia toimintatapoja.

Taustalla tässä on useiden ilmailun ammattilaisten esittämät väitteet siitä, että jotkin halpalentoyhtiöt eivät kuluja säästääkseen tankkaa ylimääräistä polttoainetta eurooppalaisten turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Halvat lennot miellyttävät meitä matkustajia, mutta turvallisuudesta emme haluaisi tinkiä ja on hyvä, että halpalentoyhtiöiltä edellytetään samoja toimintatapoja turvallisuusasioissa kuin perinteisiltä lentoyhtiöiltä.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.