RSS

Iberia tutkii mahdollisuutta laskuttaa matkalaukuista

Thu, Oct 8, 2009

Lennot: Iberia, Uutiset

Espanjalainen lentoyhtiö Iberia on ilmoittanut tutkivansa mahdollisuutta laskuttaa asiakkaita erikseen ruumaan menevistä matkalaukuista.

Tähän asti perinteiset eurooppalaiset lentoyhtiöt, toisin kuten halpalentoyhtiöt, ovat tarjonneet matkustajille kokonaishintoja, joissa kaikki palvelut kuuluvat lennon hintaan.

Yhdysvalloissa tapa on jo otettu käytäntöön joissakin lentoyhtiöissä ja muun muassa British Airways on ilmoittanut laskuttavansa ylimääräisistä matkalaukuista, ensimmäisen kuitenkin ollessa ilmainen.

British Airways ilmoitti syyskuussa, että 7. lokakuuta lähtien yhtiö laskuttaa 36 – 45 euroa toisesta matkalaukusta – yhden matkalaukun saa edelleen viedä mukanaan ilman lisämaksua.

Lisämaksun päämääränä on saada matkustajat vähentämään matkatavaroiden määrää ja näin lennot olisivat kevyempiä ja kuluttaisivat vähemmän polttoainetta.

Espanjalainen kuluttaja-järjestö FACUA on jo ilmoittanut, että pitää kyseistä lisämaksua lainvastaisena ja että sen voimaantulo aiheuttaa järjestön puolelta toimenpiteitä.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.