RSS

EU tutkii BA:n, Iberian ja American Airlinesin hinnoittelun

Euroopan komissio on aloittanut tutkimukset selvittääkseen, täyttyvätkö eurooppalaisen lainsäädännön monopolinvastaiset vaatimukset British Airwaysin, Iberian ja American Airlinesin yhteistyössä mannertenvälisten lentojen hinnoittelussa.

Komission epäilyt herättänyt yhteistyö kolmen lentoyhtiön välillä alkoi vuoden 2008 kesällä ja kattaa lennot Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä yhdenmukaisen hinnoittelun ja aikataulujen puitteissa.

Prosessi tulee olemaan pitkä, mutta jos lentoyhtiöt todetaan syyllisiksi, niitä odottaa mittavat taloudelliset, yhtiöiden laskutukseen perustuvat sanktiot.

Komissio tutkii edelleen Four Star allianssin jäsenyhtiöitä; Air Canada, Lufthansa, Continental ja United sekä Sky Team allianssin puitteissa yhteistyötä tekeviä Air France – KLM ja Delta – Northwest lentoyhtiöitä.

Iberia, British Airways ja American Airlines ovat vastineessaan Euroopan komissiolle selvittäneet, että yhtiöiden yhteistyöstä on hyötyä miljoonille lentomatkustajille, joille tarjotaan paremmat jatkolentoyhteydet, halvemmat lennot sekä yli 500:n kohteen reittiverkosto.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.