RSS

SAS:n mukaan Ryanairin tiedottaminen harhaanjohtavaa

Tue, Sep 29, 2009

Lennot, Lennot: SAS, Uutiset

Halpalentoyhtiö Ryanair tarjoutui jokin aika sitten lennättämään SAS:n johtokunnan jäseniä ilmaiseksi, jotta nämä saisivat kokemuksen yhtiön lennoista ja palveluista.

Myöhemmin Ryanair veti tarjouksensa takaisin, mutta SAS:n johtoryhmän jäsen ja viestintäjohtaja Claus Sonberg osti Ryanairin halvat lennot Lontooseen Oslosta.

Sonbergin lentoa Oslosta Lontooseen pystyi seuraamaan sekä Facebookissa että Twitterissä.

Claus Sonbergin saavuttua Lontooseen Stanstedin lentokentälle, Ryanair julkaisi näillä sivuilla tietoa, jonka mukaan lento Ryanairilla olisi tullut maksamaan 1400 kruunua vähemmän, kuin SAS:n vastaava lento Lontooseen.

Ryanair kertoi harhaanjohtavasti, että SAS:n lento Lontooseen maksaa 3344 NOK ja että Ryanairilla pääsee saman matkan 970 NOK:lla.
Harhaanjohtavasti siksi, että Ryanairin hinta 970 NOK ei sisällä kaikkia lentoyhtiön suosittelemia palveluita.

Ryanair unohti myöskin kertoa, että sen alkaen hinta reitille on 299 NOK, joka on kaukana lennon lopullisesta ostohinnasta, kun kaikki kulut on liitetty mukaan.

SAS painottaa tällä kohtaa, että sen hinnat ovat nähtävissä alusta lähtien eikä niihin lisätä yllätyksiä eikä piilomaksuja.

”Kun varasin ensimmäisen lentoni Ryanairilta viime maanantaina, oli hinta 1562 NOK” sanoo Sonberg.

Tähän sisältyi matkalaukun kuljetus ruumassa, lähtöselvitys sekä varmistus tekstiviestin välityksellä ja nämä olivat vain joitakin Ryanairin suosittelemista palveluista, joista jokaisesta kuitenkin laskutetaan erikseen, kertoo Sonberg.

Täysin samaan aikaan SAS tarjosi lennot kohteeseen hintaan 1918 NOK.

345 NOK säästö Ryanairilla ei vertailussa tunnu kannattavalta johtuen lennon useita tunteja pitemmästä kestosta verrattuna SAS:n vastaavaan lentoon.

Sonberg kertoo myös nouseensa ennen kello kuutta aamulla Oslossa ehtiäkseen Ryanairin lennolla kello yhdeltä Lontoossa pidettävään kokoukseen.

Ryanairin häikäilemätön tiedottaminen on kyseenalaistettu useassa Euroopan maassa, joissakin tapauksissa yhtiö on vedetty oikeuteen muun muassa luvattomasta julkisen henkilön imagon käyttämisestä mainonnassa ilman lupaa.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.