RSS

EasyJet leikkaa tomintaansa Lutonissa

Wed, Sep 9, 2009

Lennot: easyJet, Uutiset

Halpalentoyhtiö EasyJet on ilmoittanut karsivansa kapasiteettiaan muun muassa Lutonin lentokentällä.

Lennot Lontooseen, Lutonin lentokentälle, tulevat vähenemään noin 20 prosenttia ja East Middlandin toimipiste lakkautetaan kokonaan.

Lentoyhtiö siirtää toimintaansa kannattavammille lentokentille sekä Euroopan mantereella sijaitseviin tukikohtiin.

Syynä EasyJetin päätökseen on yhtiön mukaan Lutonin epäonnistuminen taloudellisten ja kaupallisten tosiasioiden huomioonottamisessa.

Viimeisen kolmen vuoden kuluessa Lutonin lentokenttämaksut ovat kohonneet 25 prosenttia ja tästä syystä lentokenttä ei ole enää kilpailukykyinen vaihtoehto EasyJetille.

Tähän asti Luton on ollut EasyJetin suurin toimipiste, jossa se on operoinut 16:lla lentokoneella ja työllistänyt 530 työntekijää.

East Middland puolestaan on pysynyt kysynnältään samankokoisena jo vuosia, lentoyhtiö operoi kentältä kolmella lentokoneella ja sen palveluksessa työskentelee 120 henkilöä.

Kasvulle ei nähdä mahdollisuuksia, joten yhtiö lopettaa aseman käytön vuoden lopulla ja siirtää toimintansa paremmin kannattaviin toimipisteisiin.

Elokuussa EasyJetin matkustajamäärät kasvoivat 4,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Yhteensä lentoyhtiö kuljetti lähes viisi miljoonaa lentomatkustajaa ja sen matkustajakäyttöaste kasvoi 0.5 prosenttiyksikköä ollen täten 91,8 prosenttia.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.