RSS

Lemmikeille oma lentoyhtiö Yhdysvalloissa

Thu, Jul 16, 2009

Uutiset

Pet Airways, vain lemmikeille tarkoitettu lentoyhtiö, aloitti toimintansa eilen New Yorkissa.

Lentoyhtiö, jonka ovat perustaneet eläinrakkaat Alysa Binder ja Dan Wiesel, aloitti lennot New Yorkin Farmingdale lentokentältä.

Lennot liikennöidään reiteillä New Yorkista, Washington DC:n, Chicagoon, Denveriin ja Los Angelesiin.

Yhtiön perustaja ja pääjohtaja Wiesel kertoi hankkeen motiiveista, että suurin osa lemmikeistä joutuu matkustamaan lentokoneiden ruumassa ja niitä kohdellaan kuin tavaraa.

Tämä kokemus aiheuttaa useimmiten eläimissä pelkoa ja voi johtaa niin fyysisiin kuin psyykkisiinkin vammoihin, joskus jopa kuolemaan.

Eläinrakaana ihmisenä ja Zoe-nimisen terrierin isäntänä, Wiesel päätti perustaa vaihtoehtoisen matkustusmuodon eläimille vuonna 2005.

Yhtiön perustamisen jälkeen on kulunut neljä vuotta, jona aikana yhtiö on täyttänyt kaikki Yhdysvaltojen siviili-ilmailuviranomaisten vaatimukset, ennenkuin lennot voitiin aloittaa.

Lemmikkieläinten lennot maksavat noin 250 dollaria per suunta, hinta on samaa suuruusluokkaa, kuin perinteisten lentoyhtiöiden lemmikkieläinten kuljetuksesta laskuttamat summat.

Yhdysvaltojen eläinyhdistyksen laskelmien mukaan 76 miljoonaa kissaa ja koiraa matkustaa isäntiensä mukana vuosittain.
Harvat kuitenkin käyttävät lentokoneita johtuen näiden tarjoamista huonoista olosuhteista eläimille.

Pet airways muistuttaa myös, että eläinyhdistyksen tietojen mukaan kahdesta miljoonasta vuosittain ruumassa kuljetetusta lemmikistä 5000 loukkaantuu kuljetuksen aikana.

Uuden lentoyhtiön lennoilla lemmikit matkustavat joko yksin tai isäntänsä kanssa aina matkustamossa, jossa niiden tarpeista lennon aikana huolehtivat avustajat.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.