RSS

British Airwaysin lentäjät sopivat palkan leikkauksista

Thu, Jul 16, 2009

Lennot: British Airways, Uutiset


Taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevan brittilentoyhtiö British Airwaysin lentäjät ovat suostuneet aiemmin tällä viikolla 2,6 prosentin palkanalennuksiin.

Lentäjien ammattiliiton Balpa:n mukaan jopa 90 prosenttia lentäjistä äänesti palkanalennuksen puolesta ja samoin puolsi 20 prosentin leikkauksia muista eduista.

Lentäjien päätöksestä tiedotettiin vain 24 tuntia ennen BA:n vuosikokousta Lontoossa, jonka pääteemana on 3700 työntekijän irtisanominen sekä palkkojen jäädyttäminen seuraavan kahden vuoden ajaksi.

British Airwaysin pääjohtajan, Willie Walshin sanojen mukaan yhtiö ”taistelee henkiinjäämisestä” tilanteessa, jossa lentojen kysyntä on laskenut dramaattisesti.

Yhtiön taloudelliset tappiot nousivat viime vuonna 400 miljoonaan puntaan eli 462 miljoonaan euroon.

Lentäjien ammattiliiton pääsihteeri Jim McAuslan kertoi tilanteen olevan epätavallinen ammattiliitolle, mutta että liitto on tarkistanut lentoyhtiön kaupallisen tilanteen ja kulut.

”Mielestämme tämä päätös on oikea askel auttaaksemme BA:n nousuun takaisin yhdeksi maailman menestyneimmistä lentoyhtiöistä” sanoi McAuslan.

Lentäjät tukevat näitä päätelmiä ja näyttävät esimerkillään tietä, jonka avulla voidaan kääntää nykyinen tilanne parempaan suuntaan.

Pääsihteerin mukaan lentäjien tekemät myönnytykset astuvat voimaan heti, kun lentoyhtiö panee käytäntöön koko yhtiötä koskevat säästötoimensa.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.