RSS

EU:n komissio julkaisi listan vaarallisista lentoyhtiöistä

Wed, Jul 15, 2009

Lentoyhtiöt, Uutiset

Euroopan Unionin komissio julkaisi eilen uuden mustan listan vaarallisista lentoyhtiöistä, joilla ei ole lupaa liikennöidä Euroopan Unionin alueella, koska ne eivät täytä turvallisuuden minimivaatimuksia.

Jemeniläinen Yemenia Airways ei ole mukana tällä listalla toistaiseksi, vaikka äskettäin yksi sen lennoista syöksyi mereen surmaten 153 matkustajaa ja henkilöstön jäsentä.

Liikenteestä vastaava komissaari Antonio Tajani selvitti tiedotustilaisuudessa Strasburgissa, että kyseistä listaa ei tehdä viikossa ja että jemeniläisen lentoyhtiön toimintaa tutkitaan edelleen.

Tajani painotti myös, ettei yhden onnettomuuden perusteella voida päättää lentoyhtiön merkitsemisestä mustalle listalle ja että kontrolleja tulee tehdä useammin.

Mustalla listalla ovat tällä kertaa kaikki Zambian lentoyhtiöt, Kazakstanin lentoyhtiöistä jatkavat listalla kaikki, paitsi Air Astana, joka voi edelleen jatkaan operointia EU:n alueella.

Uudella mustalla listalla jatkavat samat lentoyhtiöt, kuin edelliselläkin, lukuunottamatta neljää indonesialaista sekä yhtä thaimaalaista ( One Two Go ) lentoyhtiötä.

Komissio totesi, että Angolassa on tapahtunut myönteistä kehitystä varsinkin TAAG Angola Airlinesin toiminnassa.

Lentoyhtiö on tehnyt sopimuksen Portugalin kanssa, ja operoi lennot Lissaboniin kymmenen kertaa viikossa tiukkojen kontrollien alaisuudessa.

Euroopan Unionin ilmatilassa edelleen lentokiellossa ovat pohjois-korealainen Air Koryo, sudanilainen Air West, afganistanilainen Ariana Afgan Airlines, ruandalainen Silverback Cargo sekä kambotzalainen Siem Reap Airways International.

Useat ukrainalaiset lentoyhtiöt jatkavat myös kiellettyjen listalla: Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines, Volare Aviation sekä Motor Sich.

Edelleen kaikki Angolan, Beninin, Congon tasavallan, Guinea Ecuadorin, Indonesian, Kirgisian, Liberian, Sierra Leonan sekä Svazimaan lentoyhtiöt.

Gabon Airlines, Afrijet y SN2AG voivat operoida tietyin rajoituksin, samoin kuin Air Bangladesh y Air Service Comores.

Brysseli tähdentää myös yhteistyötä, jota tehdään Venäjän kanssa ilmailun turvallisuuden parantamiseksi ja lisää seuraavansa läheltä niiden lentoyhtiöiden kehitystä, joiden toimintaa on rajoitettu Venäjän viranomaisten puolesta.

Tajanin mukaan eurooppalainen lista vaarallisista lentoyhtiöistä parantaa omalta osaltaan eurooppalaisen ilmailun turvallisuutta.

Komissaari pitää tärkeänä myös päämäärää kansainvälisestä yhteistyöstä, yhteisen strategian kehittämiseksi maailman kaikkien valtioiden kesken.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.