RSS

Estonian Air:n osuus Tallinnan lentokentällä kasvoi

Tue, Jul 14, 2009

Lennot: Estonian Air, Uutiset

Estonian Air lentoyhtiö on kasvattanut markkinaosuuttaan reittilentojen osalta Tallinnan lentokentällä, saavuttaen viimeisten vuosien korkeimman osuuden kesäkuussa, 51,5 prosenttia.

Suosituin kohde Tallinnasta ovat lennot Kööpenhaminaan.

Vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Estonian Air:n osuus reittilennoista Tallinnan lentokentällä oli 45,8 prosenttia, joka on 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Reitti- ja charter-lentojen yhteenlaskettu markkinaosuus oli 42 prosenttia, nousua edellisvuoteen nähden 0,5 prosenttia.

Kesäkuussa Estonian Air:n osuus Tallinan lentokentällä operoiduista reittilennoista nousi jopa 5 prosenttiyksikköä edellisvuotta korkeammaksi, 51,5 prosenttiin.

Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Estonian Air kuljetti lennoillaan yhteensä 277 756 matkustajaa, joista 251 292 reittilennoilla.

Yhteenlaskettu matkustajamäärä laski 26.2 prosenttia ja reittilentojen matkustajamäärä 26 prosenttia.

Samaan aikaan Tallinnan lentokentän matkustajaluvut laskivat 26,8 prosenttia.

Kesäkuussa Estonian Air:n lennoilla kuljetettiin 57 867 matkustajaa, joista 54 659 matkusti reittilennolla.

Laskua edellisvuoteen verrattuna tapahtui 21,9 prosenttia konaismatkustajamäärässä ja 20,4 reittilennoilla.

Tallinnan lentokentän vastaavat luvut olivat 27,2 ja 28,2 prosenttia.

Estonian Air:n toimitusjohtaja Andrus Aljas kertoi, että lentoyhtiön matkustajamäärät ovat pudonneet samaa tahtia Tallinnan lentokentän matkustajamäärien kanssa.

Kesäkuussa lentoyhtiön pudotus matkustajamäärissä oli kuitenkin huomattavsti pienempi, kuin Tallinnan lentokentän, jossa Estonian Air kasvatti osuuttaan ennätyksellisesti.

Aljaksen mukaan tämä kertoo asiakkaiden luottamuksesta lentoyhtiöön ja siitä, että yhtiössä on osattu tehdä oikeita strategisia ratkaisuja.

Kesäkuussa suosituin kohde Tallinasta oli Kööpenhamina, jonne lensi yhteensä 14703 matkustajaa.

Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana Estonian Air operoi yhteensä 4988 lentoa, joka on 26 prosenttia edellisvuotta vähemmän, kesäkuussa vastaavat luvut olivat 886 lentoa jossa vähennystä 21 prosenttia.

,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.