RSS

Ryanair vaatii Finaviaa pudottamaan lentokenttämaksujaan

Wed, Jul 8, 2009

Lennot, Uutiset

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair on kertonut tiedotteessaan, että Finavian lentokenttämaksut ovat este yrityksen laajemalle toiminnalle Suomessa.

Ryanair operoi lennot Suomesta vain kuuteen kohteeseen, kun sen Skandinavian kokonaisreittitarjonta yltää jopa 80:een, sanotaan tiedotteessa.

Ryanairin matkustajamäärät kasvoivat kesäkuussa lähes 13 prosenttia 5,8 miljoonaan matkustajaan.

Ryanair on esittänyt myös muissa Euroopan maissa samanlaisia vaatimuksia lentokenttämaksujen alentamiseksi.

Samaan aikaan muun muassa Espanjan kuluttaja-asiamies on ottanut yhteyttä Irlannin viranomaisiin saadakseen lentoyhtiön kohtuuttomat lisämaksut aisoihin.

Samalla muiden Euroopan Unionin valtioiden viranomaisille on lähetetty asiasta tiedote.

Tyytymättömyyttä ovat herättäneet esimerkiksi pakollinen 5 euron maksu lähtöselvityksen tekemisestä internetin välityksellä, vaikka muuta vaihtoehtoa ei anneta.

Samoin kohtuuttomana pidetää 40 euron lisämaksua maihinnousukorttinsa hukanneelle matkustajalle uuden tulostamisesta lentokentällä.

Ryanair kävi kampanjaa jokin aika sitten lahjoittamalla ilmaisia lentomatkoja.

Mainonta Espanjan viranomaisten mielestä harhaanjohtavaa, sillä matkustajat maksoivat lennoista aiheutuneet lisämaksut, joten ne eivät lopulta olleet ilmaisia.

Yhtiö laskuttaa myös luottokortin tai pankkikortin käytöstä maksuvälineenä, eivätkä kuitenkaan anna vaihtoehtoista maksutapaa.

Ryanair laskuttaa extraa matkustajiltaan aivan joka käänteessä.

Espanjan viranomaisten mukaan lentoyhtiön neuvontanumerot, joihin asiakas voi mm. tehdä valituksen, ovat 807-alkuisia erityishinnoiteltuja linjoja.

Seuraavaksi on edessä vessamaksu yhtiön lennoilla ja mahdollisesti vielä halvemmat seisomapaikat Ryanairin lennoilla.

Finavia voisi harkita Ryanairin vaatimusta ja antaa yhtiön käyttöön edullisemmilla lentokenttämaksuilla rahtiliikenteelle tarkoitetut kiitoradat ja muut palvelut, muistuttaahan yhtiön toiminta yhä enenevässä määrin rahtausta.

, , ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.