RSS

Matkustaja korjasi lentokoneen teknisen vian

Tue, Jul 7, 2009

Lennot:Thomsonfly, Uutiset

Espanjalaisen Menorcan saaren lentokentällä koettiin viime lauantaina epätavallisia hetkiä, kun brittiläisen matkatoimisto Thomas Cookin lomalento oli lähdössä kohti Glasgowta.

Boeing 757-200 lentokone oli valmiina lähtöön kello 10.50, kun sen kapteeni kuulutti koneessa ilmenneestä teknisestä viasta, joka estäisi lähdön.

Edessä oli vähitään kahdeksan tunnin viivästys, sillä teknikko lähetettäisiin Manchesteristä Menorcalle korjaamaan lentokoneeseen tullut vika.

Tällöin yksi matkustajista ilmoitti lentokoneen kapteenille olevansa ilmailuinsinööri ja valmis vilkaisemaan konetta ja mahdollisesti korjaamaan siihen tulleen vian.

Matkustaja, jonka nimeä ei ole annettu julkisuuteen, työskentelee Thomsonfly lentoyhtiön palveluksessa.

Yhtiöllä on huoltosopimus Thomas Cookin kanssa.

Matkustajan henkilöllisyys varmistettiin ja osoittautui, että hän pystyi tunnistamaan sekä korjaamaan vian nopeasti ja näin lento välttyi suuremmalta viivästykseltä.

Lento saapui lopulta perille Glasgowiin vain 35 minuuttia myöhässä.

Lentoyhtiö oli erittäin kiitollinen matkustajan avusta, mutta vielä kiitollisempia olivat lennolla mukana olleet kanssamatkustajat, joille lentoemännät kertoivat teknikon löytymisestä paikan päältä.

Mahtavat taputukset saattelivat miehen takaisin omalle paikalleen lentokoneeseen, eikä kukaan matkustajista pelännyt lähteä lennolle koneella, jonka korjaaja itse istui matkustamossa.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.