RSS

Finnairin lentojen lääkäripäivystys laajeni maailmanlaajuiseksi

Sun, Jun 28, 2009

Lennot: Finnair, Uutiset

Lentoyhtiö Finnair ilmoitti tiedotteessaan 25 kesäkuuta uudesta sopimuksesta kotimaisen EMA Oy:n kanssa kotimaan- ja Euroopan-lennoilla mahdollisesti sattuvien sairaustapausten kattamiseksi.

Loma- ja kaukolentojen osalta ympärivuorokautisen lääketieteellisen palvelun on Finnairille tarjonnut yhdysvaltalainen MedAire-yhtiö, jonka asiantuntijat vastaavat kuukausittain noin 4000:een lääketieteelliseen hätätapaukseen.

Nyt vastaava sopimus on solmittu Suomen johtavan sairaalan ulkopuolisen hoidon neuvontaan erikoistuneen asiantuntijaorganisaation, EMA Group Oy:n kanssa.

Finnairin johtava ilmailulääkäri Olavi Hämäläinen kertoo, että yhtiön lennoilla sattuu vuosittain muutama kymmenen vakavampaa sairaustapausta.

”Niiden hoitaminen on aina haaste, jossa täytyy itse sairauden lisäksi arvioida tarve mahdolliseen ylimääräiseen laskeutumiseen sekä maakuljetukset ja asianmukaisen jatkohoidon järjestäminen potilaalle.

Asiantuntijaorganisaatiot auttavat Finnairia tekemään matkustajiemme lennosta sairaustapauksessakin mahdollisimman turvallisen” sanoo Hämäläinen.

Finnairin kaikilla lennoilla on ns. lääkärilaukku, joka sisältää tärkeimmät ensihoitolääkkeet.

Sen lisäksi kaukolennoilla on sydämen sähköshokin antamiseen soveltuvat laitteet, jotka ovat tehokas apu sydämen äkillisessä kammiovärinässä, joka hoitamattomana aiheuttaa kuoleman.

Lisäksi Finnair on perustanut Medadesk-palvelun koordinoimaan niiden matkustajien järjestelyitä lennoille, joiden terveydentila vaatii esiselvityksiä ennen lentoa tai erityispalvelua lennon aikana.

Yhteydenotto Medadeskiin tapahtuu matkatoimiston tai Finnairin myyntipalvelun kautta.

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.