RSS

Turistikato vaivana Espanjassa

Mon, Jun 22, 2009

Uutiset


Taloudellinen taantuma näkyy selvästi myös Espanjan turistimäärissä.

Maa, joka on yksi Euroopan perinteisimpiä turismikohteita, on saanut tämän vuoden kuluessa nähdä matkailijoiden määrän laskevan jopa vuoden 2004 tasolle.

Vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana Espanjassa vieraili 18,3 miljoonaa turistia.
Näin alhainen määrä matkailijoita kävi maassa viimeksi vuonna 2004, kun World Trade Centerin terrorismi-iskut New Yorkissa aiheuttivat maailmanlaajuisen notkahduksen turismissa.

Suurin osa Espanjaan saapuvista matkailijoista, yhteensä noin 60 prosenttia, tulevat Iso-Britanniasta, Saksasta ja Ranskasta.

Iso-Britannian turistien määrä on pudonnut eniten, noin 17,8 prosenttia, Saksa seuraa 11,2 prosentilla ja Ranska kolmantena 8,9 prosentilla vähemmän matkailijoita kohteenaan Espanja.

Eniten turistikadosta kärsi Valencia, jonne matkailijoita saapui jopa 19 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Katalonia on edelleen Espanjan maakunnista eniten kansainvälisiä turisteja vastaanottava, 4,62 miljoonaa, vaikka senkin matlustajamäärät putosivat 11,2 prosenttia.

Madrid oli viiden ensimmäisen kuukauden aikana ainoa maakunta, jonka matkailijamäärät kasvoivat aavistuksen verran. Madridissa vieraili 1,9 miljoonaa ulkomaalaista turistia, luvussa on kasvua edellisvuoteen 03 prosenttia.

Suomalaiset suosivat edelleen Espanjaa lomakohteenaan. Lennot Espanjaan ovat suhteellisen edullisia, kohdetarjonta runsasta ja ilmasto ideaali niin kesällä kuin talvellakin.

, ,

Tämä merkintä oli kirjoittanut:

- who has written 1315 posts on uutiset.halvatlennot.fi.


Ota yhteyttä kirjoittajaan

Palaute suljettu.